Om forlaget

Bogreservatet er et digitalt forlag som primært udgiver e-bøger. Udgivelsesprofilen vil fortrinsvis bestå af skønlitteratur, og ambitionen er at skabe et reservat for væsentlige, vedkommende og velskrevne bøger. Det kan både dreje sig om nye, hidtil uoversatte titler og om genudgivelser af værker som ikke længere er tilgængelige i papirudgaver.

Kort fortalt er meningen med Bogreservatet at skabe en moderne ramme omkring langtidsholdbar litteratur. Gerne nordisk litteratur, og gerne bredt anlagt skønlitteratur, og gerne litteratur der udspiller sig et stenkast eller syv fra det geografisk, tematisk  og genremæssigt søndertærskede. Men i princippet er Bogreservatet åbent for at udgive hvad som helst, når bare bøgerne lever op til vvv-kravet om at være væsentlige, vedkommende og velskrevne.

Om stifterne:

Jesper Klint Kistorp (f. 1955, cand. phil.) har arbejdet inden for bogbranchen siden 1986, mest som oversætter, men også som forlagsredaktør. Har bl.a. oversat bøger af Lars Kepler, Jon Krakauer, John Ajvide Lindqvist, Liza Marklund, V.S. Naipaul, Karin Slaughter, Lars Sund, Anne Swärd  og Kjell Westö.

 

Ole Thorslund Andersen (f. 1955, forstkandidat) har arbejdet som konsulent inden for naturressource-forvaltning samt med projektstyring og -finansiering i Latinamerika, Afrika og Europa. Har desuden lejlighedsvis bistået med litterær research og sammen med Jesper Kistorp oversat Edmund de Waals Haren med de ravgule øjne.